Olt: Suspecții care percepeau sume între 300 și 500 euro ca să ”aranjeze” examenul auto, sub control judiciar

Cei trei bărbați din Slatina, Urzica și Vădăstrița săltați, joi, de ofițerii Direcției Anticorupție Olt sub acuzația de trafic de influență și cumpărare de influență au fost vor fi cercetați sub control judiciar.

Măsura a fost luată joi seară, la capătul multor ore de audieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, controlul judiciar fiind dispus pe o perioadă de 60 de zile.

„În seara zilei 22.02.2018 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora, au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de 3 persoane, respectiv D.V. în vârstă de 54 de ani din mun. Slatina, jud. Olt, C.T. în vârstă de 57 de ani, domiciliat în com. Urzica, jud. Olt şi C.M. în vârstă de 43 de ani din com. Vădăstriţa jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi cumpărare de influenţă (…) pe o durată de 60 de zile, respectiv până la data de 22.04.2018”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Olt.

Procurorii au reţinut că unul dintre inculpați (D.V.) a primit suma de 300 euro prin intermediul unui alt inculpat (C.T.), de la cel de-al treilea inculpat (C.M.), bani ce au fost daţi în schimbul traficării influenţei sale pe lână funcţionari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Olt, pentru a-i facilita fiicei celui din urmă obţinerea permisului de conducere, cu ocazia susţinerii probei practice a examenului din data de 18.10.2017, respectiv 16.02.2018.

„În realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul D.V. a acceptat promisiunea de a primit o sumă de bani, prin intermediul inculpatului C.T.(care a şi primit, de altfel, banii), de la un alt cumpărător de influenţă, respectiv suspectul C.F. (care în prezent este plecat din ţară), bani care au fost daţi în schimbul traficării influenţei sale, pe lângă funcţionari din cadrul SPCRPCIV Olt, pentru a-i facilita fiicei sale obţinerea permisului de conducere auto, cu ocazia susţinerii probei practice a examenului din data de 01.11.2017”, susțin procurorii.

Cei trei bărbați au fost săltați, joi, de ofițerii Direcției Anticorupție Olt în urma unor percheziții la domiciile acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here