Cod Galben și Cod Portocaliu de frig în toată toată țara/ 5 zile de GER CUMPLIT în Olt

Un val de frig cumplit va lovi întreaga țară. Va fi Cod Galben de temperaturi scăzute de duminică dimineață. De asemenea, luni, 28 de județe, printre care se numără și Oltul, se vor afla sub Cod Portocaliu de ger până la 1 martie.

Cod Galben

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 03.00, și până joi, 1 martie, la ora 10.00, valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade, mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

„Din seara zilei de sâmbătă, 24 februarie, și până duminică noapte, 25/26 februarie, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45…50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55…65 km/h”, se arată în avertizarea meteorologică.

Cod Portocaliu

Temperaturile vor continua să coboare de luni, 26 februarie, ora 03.00 și până joi, 1 martie, ora 10.00, când 28 de județe, printre care se numără și Oltul, se vor afla sub avertizare Cod Portocaliu de ger. Vor fi temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

„În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig”, susțin meteorologii.

Notă: din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here