Autoritățile Oltului, în ALERTĂ din cauza avertizărilor meteo de iarnă severă/Măsuri speciale pentru populație

Cele două avertizări meteo de Cod Portocaliu de frig, ninsori abundente și viscol, valabile, de luni, în Olt, au băgat în priză autoritățile județului, care duminică au convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia au fost dispuse măsuri speciale pentru asigurarea serviciilor de utilitate publică și a serviciilor medicale, în special pentru persoanele vulnerabile, precum bătrânii și persoanele cu handicap, dar și pentru transportul în siguranță, către unitățile medicale, al persoanelor care necesită dializă şi al femeilor gravide.

În cadrul ședinței s-a stabilit luarea măsurilor specifice pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice specifice sezonului rece, pe drumurile naţionale şi judeţene de către administratorii acestora și pentru asigurarea echipelor de intervenţie, pregătite să intervină în orice moment acolo unde situaţia impune, de către furnizorii serviciilor de utilitate publică (energie electrică, gaze, apă, telefonie etc), potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Au fost, de asemenea, dispuse măsuri pentru asigurarea serviciilor de utilitate publică și a serviciilor medicale, în special pentru persoanele vulnerabile, precum bătrânii și persoanele cu handicap, dar și pentru transportul în siguranță, către unitățile medicale, al persoanelor care necesită dializă şi al femeilor gravide.

Comitetele locale pentru situații de urgență și instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece vor fi atenționate să ia toate măsurile pentru gestionarea eventualelor probleme.

Asigurarea circulației rutiere și pietonale pe rețeaua de drumuri/străzi în condiții de siguranță și a altor măsuri specifice pentru desfășurarea în condiții de normalitate a activităților socio-economice la nivelul județului s-a aflat pe ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situațiile de Urgență.

„S-a solicitat primarilor sprijinirea persoanelor fără adăpost şi a persoanelor vulnerabile (bătrâni, persoane cu handicap etc.), în acest moment fiind activate locațiile pentru persoanele fără adăpost stabilite la nivelul localităților.

Totodată, încă din data de vineri, 23.02.2018, precum și în cursul zilei de ieri, 24.02.2018, Instituția Prefectului – Județul Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt au atenționat toate instituțiile publice, toate comitetele locale pentru situații de urgență și toți operatorii de servicii de utilități publice cu privire la luarea măsurilor care se impun.

Începând cu data intrării în vigoare a Codului Portocaliu (26.02.2018, ora 03.00), prefectul județului a dispus activarea, în regim de permanentă, a Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, constituit la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

Până la această dată, pe drumuri naționale care traversează județul s-a acționat cu un număr de 39 de utilaje și au fost împrăștiate 230 tone de material antiderapant.

De asemenea, pe drumurile județene s-a acționat cu 22 de utilaje și au fost împrăștiate 151 tone de material antiderapant.

În acest moment, pe raza județului se circulă în condiții de iarnă, fără a fi afectat traficul rutier, polițiști din cadrul IPJ Olt desfășurând în permanență activități pentru a preveni producerea de evenimente negative.

„Serviciul Județean de Ambulanță Olt este pregătit pentru intervenție cu autosanitare echipate corespunzător și cu medicamente și materiale sanitare necesare, iar în toate spitalele din județ agentul termic este asigurat”, susține prefectul județului, Silviu Neacșu, președintele CJSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here