Sistemele de securitate private, la pământ: Amenzi de peste 140.000 de lei

Peste 2.200 de obiective care operează cu valori au fost verificate de polițiștii de la ordine publică, în ultima săptămână. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei.

În perioada 14 – 20 februarie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii structurilor teritoriale de ordine publică au organizat, la nivel național, 360 de acțiuni, pentru verificarea sistemelor de securitate ale unor obiective.

Astfel, au fost controlate 2.223 de obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi I.F.N., societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet și unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unități poștale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 11 persoane.

Poliţiştii vor continua și în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here