Înalta Curte RESPINGE cererea DNA de a redeschide dosarul vicepremierului Paul Stănescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul în care este vizat vicepremierul Paul Stănescu, privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean (CJ) Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ.

În acest dosar, vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în 25 ianuarie, şi în 8 februarie, dar și în 22 februarie, însă de fiecare dată magistraţii au amânat dezbaterile din motive de procedură.

Vicepremierul spunea atunci că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie.

„Vă spun un lucru clar şi sigur – în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (…) Dacă voi fi, dacă (inculpat – n.r.)”, afirma vicepremierul Paul Stănescu la instanţa supremă.

„Am spus și în fața instanței, toată viața am respectat legea și n-am luat de la nimeni un vârf de ac, așa că nu aștept decât ca toată lumea să respecte legea. Eu sunt convins că completul de judecată va aprecia exact ce s-a spus acolo și faptele din dosar și cred că toată lumea o să fie foarte corectă”, a adăugat el.

Cauza a fost înregistrată în 17 ianuarie, iar alături de Paul Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova, din lipsă de probe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here