REVOLTĂ la Ierusalim: Biserica Sfântului mormânt, închisă pe termen nelimitat

Biserica Momântului Sfânt din Ierusalim a fost închisă, duminică, pe durată nedeterminată, în semn de protest față de noua politică fiscală a guvernului din Israel. Decizia a fost anunțată duminică de bisericile care se ocupă de grija bisericii: Biserica Ortodoxă Grecească, Biserica Romno-Catolică și Biserica Apostolică Armeană, scrie Jerusalem Post.

Șefii bisericilor creștine la Ierusalim au anunțat mișcarea, după ce Comitetul Ministerial pentru Legislație din Israel a discutat actul care va da voie Irsaelului să expropieze terenul vândut de Bisericile Ortodoxă și Romano-Catolică din 2010 până în prezent. Bisericile mai protestează pentru noua politică fiscală a municipalității Ierusalimului, care cere bisericilor să plătească taxe pe proprietate, transmite Haaretz.

Liderii bisericilor au semnat o scrisoare deschisă prin care atacă legislația și mișcările recente făcute de autorități, pe care le cataloghează drept ”un atac sistematic asupra minorității creștine de pe Pământul Sfânt”.

Planul ministerului este de a opri vânzările uriașe de teren făcute de biserici către companiile de imobiliare în cartierele Rehavia, Talbieh și Nayot. Mai mulți rezidenți au protestat împotriva vânzării care i-ar forța să-și părăsească casele.

Actul va autoriza ministrul Finanțelor să expropieze terenurile vândute de la începutul acestui deceniu, drept compensație pentru companiile care au cumpărat terenul.

Liderii bisericilor au spus clar că aceasta este o încălcare asupra drepturilor de proprietate, anunțând totodată, că vor ataca legea pe cale juridică dar și diplomatică.

Reprezentanții bisericii l-au acuzat de asemenea pe primarul Ierusalimului, Nir Barkat, că a încălcat tratatele internaționale, după ce municipalitatea a plănuit să colecteze 186 de milioane de dolari, taxe datorate de biserici pentru proprietățile din oraș.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here