Abrogarea pensiilor speciale, respinsă în Senat

Sursa foto: digi24.ro

Comisia de muncă din Senat a dat, marți, un raport negativ propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor speciale, propunere depusă de USR. La vot, senatorii PNL și PMP s-au abținut.

Depusă în octombrie 2017, propunerea legislativă vizează desființarea pensiilor speciale, urmând să rămână doar două excepții: pensiile militare și pensiile magistraților.

Cu alte cuvinte, dacă proiectul ar deveni lege, ar rămâne fără pensii speciale parlamentarii, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant, personalul auxiliar din instanțele judecătorești și din parchete, membrii corpului diplomatic, membrii Curții de Conturi și cei ai Curții Constituționale.

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege, „numărul celor care beneficiază de pensii de serviciu instituite prin legi speciale este de 184.000 de persoane, iar bugetul total pentru aceste pensii speciale este de 6,6 miliarde lei în 2017 (…). În aceste condiții, trebuie amintit că pensiile reprezintă principala cheltuială a bugetului general consolidat, ajungând la 25% din cheltuielile statului (următoarea cea mai mare cheltuială fiind sănătatea care ocupă doar 12% din buget)”.

Comisia de muncă a dat, marți, un raport negativ la această inițiativă, în condițiile în care și Comisia pentru buget-finanțe dăduse un aviz negativ.

În Comisia de muncă din Senat, PSD are cinci reprezentanți, iar UDMR, unul. Raportul negativ a fost însă posibil prin abținerea reprezentanților PNL și PMP, după cum a precizat senatoarea USR Florina Presadă, membru în Comisia de muncă.

Sursa: digi24.ro

1 COMENTARIU

  1. Isi conserva “drepturile” care de fapt sunt niste venituri obtinute fraudulos de oameni cu gandire de hoti!!! Iau de la cei care au muncit pe branci si si-au platit contributiile onest, in fiecare luna, ca sa aiba bani sa traiasca cand vor fi pensionari la limita varstei de pensionare, sa fie independenti financiar si sa nu stea pe capul copiilor (cei care au copii), sau la mila statului, cei care sunt singuri! Dar acesti hoti, din toate partidele, care au ajuns in Parlament, isi “aranjaeaza vietile” pe spatele celor care au muncit! Asa se intampla cand politica este plina de oameni cu mentalitate de hoti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here