Oltul rămâne sub avertizări de frig, ninsori și viscol/Cât va mai ține vremea severă

Județul Olt rămâne sub Cod Portocaliu de ger până în data de 1 martie. Temperaturle maxime vor fi de până la -12 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade. De marți seară, de la ora 23.00, va fi și o avertizare Cod galben de ninsori și vânt, valabilă până miercuri seară, la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

De marți seară, de la ora ora 23.00, Oltul se va afla sub Cod galben de ninsori și vânt puternic până în 28 februarie, la ora 23.00.

„În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării.

În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei, ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here