Kovesi, față în față cu Toader, în sedința CSM în care se discută revocarea șefei DNA

UPDATE: După ce și-a încheiat discursul, ministrul a răspuns mai multor întrebări puse de procurorul general și de alți membri ai Secției de procurori a CSM. 

Toader și Lazăr au avut și o discuție în contradictoriu privind regulamentul Consiliului Superior al Magistraturii.

“Rezultatul este previzibil pentru mine. Am venit din respect pentru instituție, pentru dumneavostră. Nu am știut că se transmite ședința, dar este bine că se face asta, să vadă toată lumea. Trebuie să luăm măsuri, să facem ceva. Nu poți să zici: am uitat de ”Microsoft”, asta trebuie visat și noaptea”, a mai spus Tudorel Toader.

UPDATE: Ședința a început cu discursul Ministrului Justiției.

Toader a susținut că site-ul ministerului a fost blocat după ce a anunțat că va cere revocarea lui Kovesi deoarece a existat un număr foarte mare de accesări într-un timp foarte scurt: 42.000. El a mai afirmat că nu trebuie să prezentăm activitatea DNA doar într-o manieră pesimistă.

După aceste precizări a început să prezinte cele 20 de puncte despre care a vorbit și în cadrul discursului prin care a anunțat că va cere revocarea șefei DNA.

În legătură cu raportul Inspecției Judiciare din care a citat ministrul și despre care judecătorul Cristi Danileț a declarat că era secret, ministrul a spus: ”avem la minister un serviciu de informații clasificate, care mi-a spus că el poate fi folosit”.

“Sper eu să constituie un moment al adevărului, să arate lucrurile așa cum sunt, cu bune și cu rele, să nu le prezentăm doar într-o maniera festivistă”, a mai spus ministrul.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a venit marți în jurul orei 14.00 la ședința Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde se va discuta avizul pentru solicitarea de revocare din funcție.

La ședință a ajuns și ministrul Justiției, Tudorel Toader, cel care a cerut revocarea lui Kovesi de la șefia DNA. Totodată, este prezent și Procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avizul ce va fi dat este unul obligatoriu, dar consultativ.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here