Codul portocaliu de ger a fost prelungit pentru Olt/Cât va ține frigul sever/Revin și ninsorile

Codul portocaliu de ger a fost prelungit pentru majoritatea țării, printre zonele vizate numărându-se și județul Olt. Avertizarea care urma să țină până joi, 1 martie, a fost modificată miercuri și este valabilă până vineri, 2 martie, ora 20.00. De asemenea, în acest weekend revin și ninsorile.

Gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Zonele vizate sunt Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

„În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei”, se arată în avertizarea meteorologilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here