Aleșii PNL au PĂRĂSIT ședința Consiliului Județean Olt. Vezi Motivul/VIDEO

Supărați că unei întrebări puse de un coleg de-al lor i s-a dat un răspuns nemulțumitor și că nu li s-a dat voie să își expună în plen un punct de vedere pe marginea unui proiect de hotărâre supus procedurii votului, consilierii PNL au părăsit, miercuri, ședința Consiliului Județean Olt.

Nu au plecat, însă, definitiv. Cei opt consilieri liberali prezenți au ieșit afară după ce au solicitat un răgaz de două minute pentru a se consulta pe marginea unuia dintre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței.

Înainte de asta, aleșii liberalilor în Consiliul Județean Olt se abținuseră de la vot în cazul unui proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentațiilor tehnico-economice cu principalii indicatori tehnico-economici, actualizați, după încheierea contractelor de achiziție publică de lucrări, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare pe drumurile județene DJ 546 E, DJ 703 D, DJ 678 E și DJ 643 C, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Decizia de a se abține au luat-o după ce consilierul Marian Radu a pus o întrebare privind legalitatea efectului retroactiv al actului normativ de mai sus, răspunsul scurt al președintelui CJ, Marius Oprescu, nemulțumindu-i pe liberali. În rând cu liberalii s-a abținut și consilierul UNPR Jenel Copilău.

Ulterior, când la vot a venit rândul unui proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării din fonduri europene a unui proiect prin care se intenționează achiziționarea de aparatură medicală de un milion de euro pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, aleșii liberali, într-un gest de răzbunare, s-au abținut și de la votul pe acest punct de pe ordinea de zi, opunându-se astfel investiției în discuție.

După care au cerut întreruperea ședinței pentru două minute, pentru a se consulta, pe holul instituției, asupra ordinii de zi.

Răspunzând jurnaliștilor după încheierea ședinței, Marius Oprescu a explicat că liberalii pot obține toate informațiile pe proiectele de hotărâre în cadrul ședințelor de comisii, când pot chema personalul de specialitate al consiliului pentru clarificări. Ei aleg, însă, să ceară explicații în plen, doar pentru o imagine pozitivă prin intermediul mass-media.

„Eu le-am reproșat faptul că, de fiecare dată, la ședințele de comisie nu pun întrebări și nu cheamă aparatul de specialitate, dar vin cu astfel de întrebări în plenul ședinței, pentru că este prezentă presa și vor să arate cât de bine își fac ei treaba. Pentru cursivitatea ședințelor de consiliu, i-am rugat ca, în comisii, atunci când au nelămuriri, neclarități și întrebări, să cheme personalul consiliului județean, ca în timpul ședinței doar să aprobăm sau să respingem acele proiecte, în funcție de oportunitatea pe care grupul politic din cadrul consiliului județean o consideră”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here