Cristian Ungureanu: Angajatorii ne-au asigurat că nu vor diminua salariul net al angajaţilor

Cristian Ungureanu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt desfăşoară, până în 31 martie, o campanie de informare și conștientizare cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii referitoare la termenul de transmitere în registrul general de evidenţă a salariaţilor a modificărilor salariale, precum şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată. Campania a fost demarată în 5 decembrie 2017, iar șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu, susține că angajatorii cu care inspectorii de muncă au vorbit până acum au dat asigurări că nu vor diminua salariul net al angajaţilor.

În perioada 05.12.2017 – 28.02.2018, acţiunile de informare şi conştientizare s-au derulat atât la sediul agenților economici, cât și la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, numărul angajatorilor informaţi fiind de 378, pentru un număr total de 20.940 de angajaţi ai acestora.

„În urma discuţiilor avute, angajatorii ne-au dat asigurări că nu intenţionează să diminueze salariul net al angajaţilor şi totodată se vor încadra în termenul maxim de transmitere a modificărilor salariale, acesta fiind 31.03.2018, potrivit H.G. nr.905/2017”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Pentru salariaţii care au contractele individuale de muncă negociate la nivelul salariului minim brut pe ţară, prin majorarea acestuia, începând cu data de 01.01.2018, de la 1450 lei la 1900 lei, se asigură atât transferul contribuţiior, cât şi o creştere a salariului net cu aproximativ 100 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here