Bilanț alarmant: 9 din 10 liceeni consumă alcool, unul din 10 se DROGHEAZĂ

Date alarmante despre comportamentele deviante ale elevilor au ieșit la iveală în urma unui sondaj de opinie, aplicat în Caraș-Severin. Potrivit statisticilor, nouă din zece liceeni beau alcool, iar unu din zece se droghează.

Astfel, 10,1% dintre liceenii cărăşeni au consumat, cel puţin odată în viaţă, canabis, iar 90,2% au consumat alcool.

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, au prezentat „Studiul privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional din judeţul Caraş-Severin“. Datele au fost colectate în perioada 10 mai – 10 iunie 2016, 803 tineri participând la sondaj, potrivit Agerpres.

Astfel s-a constatat că aproape toată lumea consumă în mod constant alcool, în general băieții, și mai ales după clasa a X-a. Fetele în schimb fumează ca apucatele.

Un elev din 10 a încercat cel puțin o data droguri ilicite, mai ales cannabis, NSP, LSD, cocaine, amphetamine, tranchilizante.

Însă alcoolul este drogul social cel mai răspândit în rândul elevilor din Caraș Severin. 90,2% au consumat alcool cel puţin o dată în viaţă şi 54,2% cel puțin o data în ultima lună, în timp ce 1,8% au consumat alcool în combinaţie cu medicamente (mai ales fetele).

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here