Avalanșă în Munții Vrancei, posibil declanșată de un CUTREMUR. O femeie a MURIT

O turistă dispărută sub zăpadă în timpul unei avalanșe produsă în Munții Vrancei a fost găsită decedată, în albia râului Tişiţa. Aceasta avea 36 de ani și făcea parte dintr-un grup de 29 de turiști surprinși de avalanșă.

”Femeia dispărută în timpul avalanşei din Vrancea a fost găsită decedată în albia râului Tişiţa. S-au făcut manevre de resuscitare. Victima de 37 de ani a fost găsită în albia râului Tişiţa, a stat în apă îngheţată şi acoperită cu zăpadă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, pentru Mediafax.

Ceilalţi turişti sunt în siguranţă.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, declarase că două grupuri de turiști se aflau în zonă în momentul producerii avalanșei: ”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins”.

Acesta a mai spus că avalanșa a fost una atipică, de scurtă durată: ”Probabil s-a desprins un bloc de zăpadă şi a angrenat crengi şi pietre. Zăpada acolo este grea, umedă”.

Din cei 29 de turiști surprinși de căderea zăpezii, o femeie a fost dată dispărută. În căutarea acesteia au plecat echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, dar şi salvatorii montani.

La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Din păcate, femeia a fost găsită decedată.

Primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu, a confirmat că a fost o avalanșă atipică și nu a exclus posibilitatea ca aceasta să fi fost declanșată de cutremurul cu magnitudine de până în 3 grade Richer, care a avut loc sâmbătă dimineață în zona Vrancea, informează Digi24.

Anterior, Sabin Cornoiu, președintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani, declarase că avalanșa a fost una atipică, de scurtă durată: ”Probabil s-a desprins un bloc de zăpadă şi a angrenat crengi şi pietre. Zăpada acolo este grea, umedă”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here