Cea mai pură apă din lume se găsește în România/Află unde se află miracolul

În Munții Bucegi, la 1.300 de metri altitudine, se găsesc șapte izvoare a căror apă uimește, fiind considerată cea mai pură din întreagă lume.

Între frumoasele Lacuri Bolboci și Scropoasa, la cota 1.300, țâșnesc din munte șapte izvoare ce sunt și subiectul a numeroase legende, care le atribuie proprietăți magice, Munții Bucegi ascuzand între stâncile plesuve o adevărată comoară naturală.

Mai exact, Cascadă 7 Izvoare cade de pe o stanca impunătoare, la baza căreia se întinde un covor de apă. Oamenii muntelui spun că de aici își luau dacii apă și, odată cu ea, forță și energia.

În plus, sursă de apă din Bucegi a făcut obiectul unor studii de laborator încă din 1927, când s-a confirmat că apă de acolo este extrem de curată.

 

Studiile au fost reluate și câțiva ani mai târziu, iar rezultatul a fost același: indicatorii apei au un standard de calitate extrem de ridicat. Nivelul de bacterii este aproape de zero, la fel că și cantitatea de azotați și azotiti.

Au urmat și alte cercetări, inclusiv ale institutelor din străînătate, iar rezultatele au rămas, de fiecare dată, neschimbate. Se presupune că cele șapte izvoare sunt chiar “apă sfânta” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare. De altfel, pe scuturile de lupta ale dacilor se află și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care chiar îl numeau “Zona Nemuririi”.

Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apă izvorăște dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Cercetătorii au două ipoteze privind puritatea apei celor “șapte izvoare”. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind curățată astfel de toate impuritățile.

A două ipoteza implică existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată astfel dezvoltarea bacteriilor. Totuși, nu se știe dacă vreuna dintre aceste variante este cea reală, astfel că zona rămâne în continuare învăluită în mister. Potrivit bioenergeticienilor, în zona există energii pozitive foarte puternice. De altfel, de-a lungul vremii, au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

Sursa: uti24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here