Inspectorii ITM Olt, amenzi de 160.000 de lei pentru opt cazuri de muncă la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, în luna ianuarie, peste 250 de actiuni de control, aplicând peste 140 de sancțiuni și dispunând peste 200 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Reprezentanții ITM au dat aplicat și opt amenzi pentru munca la negru, valoarea totală a amenzilor fiind de 168.000 de lei.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma a 256 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale, dintre care opt amenzi în valoare de 168.000 de lei, dintre care cele aplicate pentru munca la negru s-au ridicat la 160.000 de lei, după ce reprezentanții ITM Olt au depitstat opt persoane care lucrau fără forme legale de muncă.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 281 de măsuri, se mai arată în comunicat.

„Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității, transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale, aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție și la evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale”, se precizează în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here