Un belgian a fost drastic amendat pentru o remarcă misogină. Cât trebuie să plătească bărbatul

Remarcile sexiste nu mai sunt trecute cu vederea în Belgia. O dovedeşte cazul unui belgian care a abuzat verbal o polițistă. El a fost oprit în trafic, pe o autostradă din Belgia atunci când a avut loc incidentul, şi amendat cu 3.000 de euro.

Bărbatul a fost avertizat că riscă o lună de închisoare dacă nu plătește amenda, relatează digi24.ro. Acesta este pentru prima dată când cineva este penalizat sub legea care interzice folosirea remarcilor sexiste în public.

Legea a intrat în vigoare în 2014, după ce un documentar a scos la iveală abuzurile suferite zilnic de femei, pe străzile din Bruxelles.

„Este pentru prima dată când folosim acestă lege pentru a pune un cetățean sub acuzare. Este o situație comună ca persoanele reținute de poliție să insulte și să amenințe ofițerii. Însă să blamezi o polițistă pentru sexul pe care îl are este o situație specială. A fost un caz bun pe care am testat aceasta lege: un caz foarte clar, cu mulți martori”, a declarat Gilles Blondeau, purtătorul de cuvânt al procuraturii din districtul Halle Vilvoorde.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here