Tribunalul Olt a dispus arestarea patronului Restaurantului „Casa Oltenească” din Slatina, pentru evaziune fiscală

Patronul Restaurantului „Casa Oltenească” din Slatina, omul de afaceri Adrian Florin Orodel, ar urma să fie arestat preventiv după ce, marți, Tribunalul Olt a decis înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul în care afaceristul este cercetat pentru evaziune fiscală.

Patronul de la Casa Oltenească ar urma să fie băgat după gratii dacă soluția dispusă marți de magistrații olteni ar rămâne definitivă, pentru că inculpatul are dreptul să conteste această decizie în termen de 48 de ore de la comunicare.

„În baza art. 215 alin. 7 C.p.p., înlocuieşte măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Orodel Adrian Florin, cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă ce urmează a fi emis la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. II. În baza art. 362 alin. 2 C.p.p. rap. la art. 208 alin. 2 şi 5 C.p.p.”, se arată în încheierea de marți a Tribunalului Olt.

Totodată, instanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii preventive a altor trei inculpați în dosar.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar privind pe inculpaţii: Manolache Nicolae, Manolache George-Adrian, Manolache Liliana Ecaterina, şi În baza art. 208 alin. 3 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 4 C.p.p: Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Manolache Nicolae, Manolache George-Adrian, Manolache Liliana Ecaterina. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se mai arată în decizia Tribunalului Olt.

Cei patru inculpați au fost reținuți, în martie 2017, în urma perchizițiilor pe care polițiștii din Olt le-au efectuat în patru județe în cadrul unui dosar de evaziune fiscală.

Asupra celor patru persoane există bănuiala că, în perioada 2010 – 2014, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au avut la bază operațiuni fictive, de la peste 10 firme tip fantomă, prin crearea unui circuit tip suveică, și nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

„Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Deși, după reținere, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor patru inculpați, instanța de judecată a decis plasarea lor sub control judiciar. Asta până marți, 6 martie, când unul dintre inculpați s-a ales cu măsura arestului preventiv, cel mai probabil pentru că a încălcat condițiile controlului judiciar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, însă instanța nu a decis, până acum, începerea cercetării judecătorești. În dosar există și patru părți responsabile civilmente, respectiv firmele SC Thermplast Al Construct SRL, SC Total Exchange Impex SRL, SC Manopec SRL și SC Thermo Standard 2008 SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here