Avertizare hidrologică: Zeci de localități din Olt, în pericol de inundații/Sunt preconizate viituri rapide

Zeci de localități din Olt sunt în pericol de a fi inundate din cauza scurgerilor importante pe versanţi, a torenților și pâraielor. Sunt preconizate viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice importante.

Avertizarea a fost emisă azi de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor (INHGA) și este valabilă în perioada 8 martie, începând cu ora 12.00, până vineri, 9 martie, la ora 18.00.

„În intervalul 08.03.2018 ora 12:00 – 09.03.2018 ora 18:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Teslui (afluent al Oltului inferior) – judeţele Dolj şi Olt, Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), afluenţii mici din bazinul inferior al râului Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APARARE”, se arată în avertizarea hidrologilor.

Potrivit atenționării, pot fi afectate localitățile: Pârâul Teslui: Dobrosloveni, Cezieni, Stoenești, Fărcașele; Pârâul Călmățui: Stoicănești, Radomirești; Râul Vedea și afluenți (Plapcea, Vedița, Ciorâca, Ceptura, Negrișoara, Șuica, Dorofei): Topana, Făgețelu, Spineni, Tătulești, Optași-Măgura, Sârbii-Măgura, Corbu, Icoana, Tufeni, Ghimpețeni, Nicolae-Titulescu, Văleni, Crâmpoia, Bărăști, Colonești, Poboru, Scornicești, Potcoava, Movileni, Șerbănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here