Tudorel Toader vrea SUPER-PUTERI: Ministrul Justiției cere ca el să facă propunerea României pentru funcțiile de procuror european

Tudorel Toader vrea să aibă super-puteri. Ministrul Justiției vrea ca el să facă propunerile din partea României pentru funcțiile de procuror european.

Potrivit unui proiect de lege privind instituirea Parchetului European (EPPO), publicat pe site-ul ministerului, Ministerul Justiţiei a supus dezbaterii publice proiectul de lege privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European, scrie Digi24.

Parchetul European va fi responsabil cu anchetarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. În conformitate cu regulamentul, anchetele vor fi efectuate de către procurorii europeni delegați (PED) situați în fiecare stat membru.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here