Claudiu Manda: Florian Coldea a confirmat că au existat mandate de siguranță națională inclusiv pe vulnerabilități de corupție, de evaziune fiscală

Sursa foto: Agerpres

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a răspuns întrebărilor parlamentarilor din Comisia de control SRI într-o ședință maraton. La final, Coldea a susținut o declarație de presă în care a afirmat că mulți dintre cei care critică acum SRI-ul îl ”cultivau cu multă insistență” în trecut și că nu înțelege ce este ”statul paralel”, dar poate vorbi despre statul vertical, pe care l-a servit.

La rândul său, Claudiu Manda, președintele Comisiei, a prezentat în fața jurnaliștilor subiectele ce au fost discutate în cadrul audierii.

Florian Coldea a confirmat că au existat mandate de siguranță națională inclusiv pe vulnerabilități de corupție, de evaziune fiscală, a punctat Manda.

”Am discutat doar o parte din aspecte: relația cu Maior, procedurile din SRI, deciziile CSAT care vizau activitatea SRI, despre protocoale, despre mandatele de siguranță națională, despre ce înseamnă magistrați desemnați pe mandatele de siguranță națională, relația cu partidele politice și cu Guvernul și relația sa și a SRI cu DIICOT și Bica. Am atins subiectul legat de ANAF și relația SRI-ANAF”, a declarat Manda.

Social-democratul a susținut că în timpul audieri Florian Coldea a negat că ar fi pus umărul la constituirea vreunui partid, că a sprijinit vreun partid sau anumite persoane pentru a câștiga funcții în partide.

Manda a mai spus că Florian Coldea a precizat că întâlnirile cu diverși politicieni aveau loc în contextul în care aceștia erau beneficiari legali (erau miniștri), iar toate discuțiile au avut loc în prezența lui George Maior.

”Sper ca la a doua întâlnire să putem finaliza discuțiile”, a mai spus Claudiu Manda.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here