Scriitorul și politologul Stelian Tănase, lansări de carte la Slatina/ FOTO+VIDEO

La invitația PNL Olt, scriitorul și politologul Stelian Tănase și-a lansat, sâmbătă, la Slatina, două cărți, un volum polițist, „Nocturnă cu un vampir. Opus 1”, primul dintr-o viitoare trilogie, și volumul „Dinastia”, o carte despre regii României scrisă împreună cu jurnalistul Digi 24 Elena Vijulie și care își propune să repună în matca lui adevărul istoric al României moderne.

Evenimentul a avut loc la Hotel Parc, într-o sală cu public numeros care, după luările de cuvânt, a și epuizat stocul exemplarelor pe care autorul le-a adus cu sine.

„Nocturnă cu un vampir. Opus 1” este o carte polițistă în care autorul descrie o serie de crime în serie comise de un personaj căruia îi cad victime doar persoane înstărite,  cu biografii dubioase, foști reprezentanți ai fostei Securități.

Acţiunea are loc într-un Bucureşti plin de oameni ai străzii şi cerşetori, aducând în actualitate imaginea lui Dracula pe filiera lui Vlad Țepeș – victimele mor trase în țeapă.

Deşi, pentru că cei uciși fac parte dintr-un etaj social al bogaților cu trecut dubios, crimele ar putea trece drept un proces de asanare morală și socială, ucigașul face ceea ce face din cu totul alte motive.

Cel de-al doilea volum, „Dinastia”, prezintă povestea celor patru regi ai României şi se inspiră din filmul cu acelaşi nume realizat tot de Stelian Tănase, în urmă cu 11 ani, la Televiziunea Română.

Autorul a vorbit publicului despre împrejurările în care au fost scrise cele două cărți, având și un dialog cu oameni din sală pe teme precum istoria recentă, și reală, a României, momentul bun 1989 ratat de clasa politică de atunci, condiție scriitorului în societatea actuală etc.

Despre cărțile lui Stelian Tănase au vorbit liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, jurnalistul și scriitorul Dumitru Sîrghie.

La eveniment au mai participat Ana-Maria Ciaușu, secretarul general al PNL Olt, liderul PNL Slatina, Gabriel Buliteanu, președintele organizației de pensionari liberali, Aurel Roșu, liderul TNL Olt, Ionuț Comănescu etc.

De asemenea, la lansare a fost de față și coautorul volumului „Dinastia”, jurnalistul Elena Vijulie.

La final, autorul a oferit autografe celor care au apucat să cumpere volumele, pentru că stocul pus la dispoziție publicului a fost epuizat rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here