Peste 100 de amenzi aplicate de polițiștii locali din Slatina într-o singură săptămână/Ce nereguli au fost sancționate

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, săptămâna trecută, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat 109 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier. Valoarea amenzilor a fost aărpaăe de 30.000 de lei.

Acţiunile au avut loc în perioada 12 – 18 martie. Din totalul sancțiunilor aplicate, 81 au fost în domeniul traficului rutier. 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, cinci pentru staționare neregulamentară, cinci sancțiuni – pentru acces interzis, iar alte trei pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv pentru lipsa autorizației speciale de transport.

La capitolul ordine și liniște publică a fost aplicată o sancțiunie pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii, trei amenzi au fost date pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, alte trei sancțiuni – pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice și o încă o amendă pentru refuzul de a da relații pentru stabilirea identității sale și de a se legitima cu actul de identitate.

„Și în baza prevederilor HCL nr.490/2014 au fost aplicate un număr de 20 de sancțiuni. Șapte sancțiuni au fost aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, trei sancțiuni – pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente, patru sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru lipirea și distribuirea de afișe și materile publicitare, fără a deține autorizaţii în acest sens și încă șase sancțiuni – pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public”, a declarat șeful Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 29.020 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, vroiam sa stiu daca la pietoni se mai aplica amenzi ? , toate informatiile arata ca la capitolul pietoni nu exista nici o amenda data de politia locala si nici mari sperante nu sint……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here