Polițiștii au dat lovitura: Peste 100 de percheziții la persoane suspectate de infracțiuni economice

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat peste 100 de percheziții, în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproape 8.000.000 de lei și au fost ridicate peste 650.000 de țigarete, 452 de kilograme de tutun și 173 de litri de alcool de contrabandă.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat, în perioada 10 – 16 martie, 110 percheziții domiciliare și au pus în aplicare 58 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, faţă de 215 persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive față de 22 dintre acestea (6 reținute, 2 arestate preventiv și 14 sub control judiciar).

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproape 8.000.000 de lei, dintre care peste 840.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 2.000.000 de lei.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, 657.651 de ţigarete, 452 de kg. de tutun şi 173 de litri de alcool.

Asalturi în București și Constanța

La data de 14 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 7.000.000 de lei.

În cauză a fost dispusă instituirea sechestrului asigurător cu privire la toate bunurile mobile şi imobile ale persoanelor cercetate, până la concurența sumei de aproximativ 7.000.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, față de 3 persoane.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here