Iarna închide, din nou, școlile: Sute de mii de elevi vor rămâne, vineri, acasă

Iarna care a revenit în forță închide, din nou, școli. Cel puțin în Capitală, unde autoritățile au decis suspendarea cursurilor vineri, din cauza ninsorii. Joi și vineri se anunță a fi vârful ninsorilor în București și în zonele limitrofe. Peste 600 de școli vor fi, așadar, închise vineri, iar aproximativ 250.000 de elevi vor avea un weekend prelungit.

Decizia vine în urma atenționărilor meteorologice lansate de ANM pentru acea zi.

Potrivit primarului general, Gabriela Firea, suspendarea cursurilor în școlile din București ar fi „o decizie responsabilă” și autoritățile nu vor să îi pună în pericol pe copii.

Conform municipalităţii, primarul general Gabriela Firea a analizat în această după-amiază, împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanţii ANM Bucureşti-Ilfov şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informaţii emise de meteorologi, care anunţă ninsori şi intensificări ale vântului în Bucureşti şi a decis că vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală să fie închise.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, susţine Gabriela Firea.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat o prognoză specială pentru Municipiului București. Potrivit acesteia, de vineri de la ora 8.00 și până sâmbătă, la aceeași oră, „vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de – 5…-3 grade. Va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45-55 km/h”.

La episodul anterior de temperaturi scăzute și ninsoare, școlile au fost închise în București o săptămână întreagă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here