BOMBĂ în cazul minorei din Olt care a dispărut de acasă: Dosar penal pentru lipsire de libertate

Cazul minorei din localitatea Tufeni, dispărută în urmă mai bine de două luni și care este, încă, de negăsit, se complică: procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au demarat cercetări privind infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, informează OLT-ALERT

Informația a fost confirmată oficial de procurori. „Urmare solicitării dumneavoastră, înregistrată la nr. 4/IP/2018, vă comunicăm faptul că la unitatea noastră de parchet figurează un dosar penal privind o persoană minoră dispărută de pe raza comunei Tufeni, județul Olt, dosar în care se efectuează cercetări privind infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de articolul 205 din Codul Penal”, se arată într-un răspuns al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina către OLT-ALERT.

Dosarul a fost deschis după ce tatăl minorei a depus o plângere, suspectând faptul că fiica lui ar fi putut fi sechestrată de un bărbat de peste 30 de ani, care are o relație intimă cu minora.

Potrivit tatălui, Marin Dondea, bărbatul indicat este tot din Tufeni și, în decembrie 2016, acesta a dus minora în Pitești, la o petrecere de Revelion. De atunci, fata, Ioana Alexandra Elena, de doar 13 ani la acea vreme, a rămas cu localnicul. Ea a rămas însărcinată și a născut anul trecut, dar bărbatul nu a recunoscut copilul, spunând că nu cu el a fost conceput, așa că mămica de doar 14 ani și-a abandonat fătul la spital. Acum ea este din nou însărcinată și din nou bărbatul ar susține că nu el este tatăl copilului.

Problema este că minora a dispărut în noaptea de 6 spre 7 și este de negăsit. Ca și bărbatul. În mod cu totul neexplicabil, dispariția a fost declarată de mama minorei la Poliție abia în 12 februarie, după ce tatăl, despărțit de femeie și stabilit în Spania, a cerut în mai multe rânduri polițiștilor să se implice în găsirea fiicei lui și după ce a depus o plângere, pe cale electronică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Până să dispară, Ioana Alexandra Elena ar fi fost sechestrată mai multă vreme în casa bărbatului din Tufeni, într-o cameră cu fereastra zidită. Mai mult, tatăl îl suspectează pe bărbat că ar fi obligat-o pe fiica sa să practice prostituția (amănunte AICI).

Oamenii legii fac apel la persoanele care pot furniza orice informații despre persoana dispărută să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here