Detalii CUTREMURĂTOARE în cazul minorei din Olt dispărută în ianuarie/Gravidă de două ori, un bebeluș lăsat în spital/Anchetă pornită cu greu

Povestea minorei din localitatea Tufeni dispărută în urmă cu mai bine de două luni este una cutremurătoare. Cu părinții despărțiți, până la cei 17 ani pe care îi are tânăra a avut experiențe dureroase care, dacă le-ar trăi, ar dărâma și o femeie în toată firea. Potrivit tatălui, care trăiește de 10 ani în Spania, minora a rămas însărcinată de două ori, după ce un bărbat din localitate, cu mult mai mare decât ea, a dezvoltat o relație intimă cu fata. Anul trecut a născut, dar bărbatul, deși o luase pe minoră la el acasă, nu a recunoscut fătul, spunând că nu cu el a rămas însărcinată. Acum este din nou gravidă, dar nici acest copil nu e recunoscut de concubin. O dată cu fata a dispărut și bărbatul, iar tatăl fetei este disperat că fiicei lui i s-ar fi putut întâmpla ceva rău.

Tatăl fetei, Marin Dondea, divorțat de mama fetei de cinci ani, spune că au împreună cinci copii, trei majori și doi minori, printre care fata dispărută, de 17 ani, și un băiat de 11 ani. Deși divorțat, Marin, care s-a recăsătorit, spune că a ținut legătura cu familia din România și că a ajutat-o cu bani.

El ne-a spus că, în urmă cu un an și câteva luni, fiica lui, Ioana Alexandra Elena, a cunoscut un bărbat cu mult mai mare decât ea, de peste 30 de ani, din Tufeni, cu care, în decembrie 2016, a plecat la Pitești pentru a sărbători Revelionul 2017. De atunci au rămas împreună, apoi a început calvarul.

„Fata a cunoscut un băiat din localitate, de vârstă mai mare, de peste 30 de ani cred, și au plecat împreună la Pitesti să sărbătorească Revelionul 2017. Și de atunci au rămas împreună, mutându-se la tatăl băiatului, în localitate. Fără acordul meu. În luna februarie 2017, el m-a sunat să îmi spună că fata este gravidă, dar nu cu el. L-am întrebat ce are de gând să facă, iar el a zis că o acceptă; să termine școala și vor fi împreună”, afirmă românul stabilit în Spania.

Minoră, cu un bărbat alături, dar care nu îi vroia copilul, tânăra mămică a părăsit copilul în spital.

„Din luna martie 2017 nu am mai putut să iau legatura cu ei. Întrebând vecinii și mai mulți prieteni ce s-a întâmplat, ei mi-au spus că a născut și copilul ar fi murit. Nu a fost așa, dar adevărul a fost ascuns de fosta soție. A lăsat, de fapt, copilul în spital pentru a fi adoptat, spunând că își ia angajamentul să continue școala”, ne-a povestit Marin Dondea.

Acesta ne-a dezvăluit că, de fapt, lucrurile ar sta și mai rău de atât, că fiica lui ar fi fost mai mult timp sechestrată, că ar fi rămas din nou gravidă, însă și de această dată bărbatul la care s-a mutat fata susține că nu ar fi copilul lui. Marin Dondea îl suspectează pe acesta că ar fi obligat-o să se prostitueze. De altfel, o dată cu fata ar fi dispărut și bărbatul, contactele lor cu rudele fiind întrerupte total.

Fereastră zidită pe interior la camera unde locuia fata/Imagine pusă la dispoziție de tată

„Anul acesta l-am trimis pe fiul actualei soții să se intereseze de fată, și mi-a spus că era sechestrată în casa părinților bărbatului aceluia. La insistențele mele au fost, tot anul acesta, și cei doi băieti majori ai mei, împreună cu mama, și i-au găsit închiși în casă, cu camera zidită și cu lacăte la uși, certându-se, el spunând că este din nou gravidă, dar nu cu el. Am vorbit cu tatăl lui și mi-a spus că fata, cât a fost plecat el în Germania, ea nu a ieșit nici măcar la un magazin. Că ieșea doar cu el, când venea acasă. Iar în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, zice că ar fi plecat amândoi, lăsând un număr de telefon fals”, susține tatăl fetei.

Marin Dondea susține că el a luat legătura cu reprezentanți ai Poliției imediat după dispariția fetei, dar că nu a fost luat în serios de la început cazul. A insistat și unii polițiști au început să miște lucrurile în acest caz. El a sesizat și în scris, în data de 6 februarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Omul a primit și un răspuns, potrivit căruia sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, „pentru măsuri legale”.

„De la începutul anului (2018 – n.r.) am încercat să iau legătura cu maică-sa, să meargă la postul de poliție să declare dispariția si nu vroia. 

În final, am luat legatura cu cineva de la Postul de Politie Tufeni și a zis că o să investigheze cazul. Eu vă rog respectuos de a lua în serios această sesizare, fiind în joc viața unei fete fără apărare, fiindcă foarte multe persoane mi-au atras atenția că acest băiat a obligat-o să se prostitueze în localitatea Pitesti, județul Arges și așteaptă să împlinească 18 ani să o vândă unui proxenet în Germania. Vă rog respectuos, luați aceste rânduri în seamă și salvați viața unui copil ce a crezut într-un mincinos ce are alte gânduri, nelumești”, este strigătul de disperare al tatălui către organele în drept.

Ce spun autoritățile locale

OLT-ALERT a contactat autoritățile locale din Tufeni pe acest subiect, cazul fiind unul cunoscut, mai ales de cei care se ocupă cu asistența socială în comună.

Deși nu dramatizează atât de mult, cel puțin la nivelul relației dintre minoră și bărbatul cu circa 15 ani mai mare ca ea, Gabriela Orășeanu, inspector de specialitate care se ocupă cu anchetele sociale, recunoaște că povestea acestei familii este una tristă. „Nu știu nici eu de ce mama a declarat dispariția atât de târziu, și a făcut asta după ce tatăl, plecat de mulți ani în Spania, a depus plângere. Ea este cu băiatul ăla, mai mare decât ea, s-a mutat la el acasă, a născut, dar concubinul spune că nu cu el a făcut copilul. Copilul a fost lăsat la spital, spre adopție, cu acordul bunicii, al mamei fetei. Am înțeles că este din nou gravidă. În fine, nu cred că ea era ținută sechestrată. Știu că se ducea la școală. În ianuarie a dispărut, dar mama ei nu s-a dus la Poliție pentru că știa că fata stă cu băiatul acesta la el acasă”, a declarat angajata primăriei.

Ea spune că i se pare, totuși, foarte ciudat că Ioana, după dispariție, nu a mai răspuns la telefon, iar faptul că ea ar fi plecat cu bărbatul în miez de noapte, fără să spună nimănui ce intenții au, i se pare un lucru la fel de ciudat.

Declarată dispărută după o lună

Dispariția fetei a fost anunțată la Poliție în 12 februarie de mama ei, Veronica Tudor, care susține că fiica sa, Ioana Alexandra Elena Dondea, a plecat de acasă încă din data de 8 ianuarie și nu a mai revenit.

Deși organele în drept au pornit în căutarea fetei, tatăl acesteia este cuprins de îngrijorare ca ei să nu i se fi întâmplat ceva rău.

În ciuda faptului că lucrurile s-au mișcat foarte greu, potrivit tatălui, după zeci de convorbiri cu Postul de Poliție Tufeni, Poliția Potcoava, Poliția Slatina, Poliția Scornicești (prima care a început să se intereseze de caz), Parchetul Slatina, tatăl Ioanei spune că acum nu mai contează, numai să fie găsită teafără fiica lui.

„Vreau doar ca să nu i se fi întâmplat ceva rău, vreau doar să fie găsită în viață, atât”, a mai spus Marin Dondea.

Oamenii legii fac apel la persoanele care pot furniza orice informații despre persoana dispărută să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

„Persoana căutată nu a fost găsită încă, iar căutările continuă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii au dat publicității și o fotografie a fetei din Tufeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here