Hoții care au furat un seif cu zeci de mii de lei dintr-un cabinet stomatologic au fost prinși

În cursul zilei de marți, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat. Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 45 de ani, ar fi sustras un seif dintr-un cabinet stomatologic din Capitală, prejudiciul creat fiind estimat la 46.000 de lei.  Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La sfârșitul anului trecut, poliţişti din cadrul Secţiei 19 au fost sesizaţi de către un bărbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul că la o adresă din București, unde deţine un cabinet stomatologic, persoane necunoscute au sustras un seif metalic ce conţinea aproximativ 46.000 de lei, reprezentând bani din încasările societății, precum și bani personali ai victimei.

După efectuarea cercetării locului faptei, investigaţii şi audieri, precum şi alte activităţi procedurale, au fost identificaţi trei bărbaţi bănuiți de comiterea faptei, dintre care unul angajat în cadrul cabinetului din care s-a sustras seiful.

Astfel, la data de 20 martie, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost identificate şi ridicate bunuri ce ar fi putut fi folosite în activitatea ilicită, precum şi peste 3.000 de ţigarete de contrabandă. Cei trei bărbaţi au fost depistaţi şi conduşi la audieri.

Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 2 decembrie 2017, în jurul orei 23.50, doi bărbaţi s-ar fi deplasat cu un taxi, condus de către unul dintre aceştia, la un cabinet stomatologic unde au intrat prin folosirea unei cartele de interfon și a unei chei. Din interior ar fi smuls din podea un seif metalic, ce conținea aproximativ 46.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here