Angajaţii fabricii Pirelli Tyres Slatina intră în grevă din cauza salariilor micşorate

Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina se pregătesc de grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că s-au trezit cu salariile micşorate.

Angajaţii vor să iasă în stradă peste două zile după ce negocierile dintre sindicat şi conducerea fabricii Pirelii, privind salariile, au eşuat.

„Sindicatul a cerut o majorare a salariilor cu 20%, iar ei ne-au oferit un procent de 13% în trei tranşe. Cum este posibil ca un angajat cu vechime de 10 ani în fabrică să ia 1.500 de lei acum, în timp ce în decembrie a încasat 2.000 de lei, fără ore suplimentare?”, a declarat unul dintre muncitori.

Salariații au povestit pentru Observator că negocierile dintre sindicat şi conducerea companiei au eşuat, iar sindicatul le-a explicat că singura soluţie este greva.

„Aşteptăm să luăm aprobare şi să începem greva”, a mai explicat muncitorul, potrivit jurnalul.ro.

Aproximativ 3.000 de oameni lucrează în acest moment în cele două fabrici ridicate de Pirelli în municipiul Slatina.

Compania italiană de anvelope a investit peste 500 de milioane de euro în cele două fabrici din Slatina.

Un protest la Pirelli Tyres Slatina a avut loc în urmă cu șapte ani, când mai mulţi angajaţi ai fabricii Pirelli Tyres din municipiul Slatina au declanşat o grevă spontană în curtea societăţii, ei fiind astfel solidari cu un angajat care a intrat în greva foamei, acuzând condiţiile de muncă şi salariile mici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here