Durere fără margini în familiile celor trei tineri din Caracal morți în accidentul din Olanda/Un copil de 3 ani, fără părinți

Durere fără margini în familiile Zîmbrea și Soreanu din Caracal după moartea celor trei tineri morți, luni, în accidentul rutier din Olanda, unde plecaseră nu demult să lucreze. În urma soților Adina și Aurel Soreanu rămâne un copil de nici trei ani.

Vestea morții lui Cosmin Zimbrea, a surorii lui, Adina Soreanu, și a soțului acesteia, Aurel Soreanu, a căzut ca un trăsnet în cele două familii din Caracal. Nu plecaseră de prea multă vreme să lucreze în străinătate și iată că soarta lor pe pământ s-a frânt brusc.

Cosmin avea doar 24 de ani și un șir nesfârșit de vise. Sora lui avea numai 26 de ani, apropiată de vârsta soțului ei. Cei doi au lăsat orfan un copil de nici trei ani.

Printre persoanele care au scăpat cu viață în accident se numără și logodnica lui Cosmin, Andreea, dar se află într-un spital din Olanda cu răni grave.

Pe paginile lor de socializare au început să curgă mesajele de condoleanțe și părerile de rău ale rudelor și prietenilor.

”Plecați de acasă pe picioare cu zâmbetul pe buze, au vrut doar să muncească, să poată avea o casă.
Si azi îi aşteptăm să se intoarca a casă la puiu lor cel mic si la toți cei dragi dar nu va mai fi nimic aşa cum a fost odata. Va voi purta mere in sufletul meu, dragi mei verişori!”, a scris, pe Facebook, Aurelia Silvia.

”Ai fost un suflet bun si mare pe pamant care a avut puterea sa lupte din greu cu viata asta crunta! Un exemplu pentru noi toti! Acum Dumnezeu a avut nevoie de tine sa veghezi asupra celor dragi. Nu te vom uita niciodata si mereu vei fi in inimine noastre. Dumnezeu sa va odihneasca in pace!”, a postat cineva sub imaginile cu Cosmin Zîmbrea.

”Ai fost un suflet bun si mare pe pamant care a avut puterea sa lupte din greu cu viata asta crunta! Un exemplu pentru noi toti! (Sau cum iti placea tie sa ne amuzi: Alabama tata , cu cutitu ala mic ) )Acum Dumnezeu a avut nevoie de tine sa veghezi asupra celor dragi. Nu te vom uita niciodata si mereu vei fi in inimine noastre. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”, a simțit nevoie să își arate părerea de rău pentru Cosmin un prieten al său, Alexandru.

”Ce soc… Nu pot sa înțeleg de ce s-a întâmplat asa… Condoleanțe familiei…!!!!Sănătate Andreea!”.

”Două suflete pereche care s-au găsit,la o vârstă fragetă ,care au știu să-și ia viața în mâini să-și formeze o familie. Azi un nenorocit de accident va curmat viețile,sau spulberat toate visele voastre .Pe voi va trimis la bunul Dumnezeu. Să vegheați asupra micuțului Darius. Dar noi am rămas cu mare durere în suflete. Voi sunteți în cer, dar mereu in inima noastră. Prin Darius va avem mereu aproape. Trei suflete nedespărțite au plecat dintre noi fără să ne spună un cuvânt. Cu regrete în suflet că nu pot să vă fiu alături pe ultimul drum , vă voi purta mereu in inima mea. Dumnezeu să vă odihnească în pace in împărțitia Cerului !!”, a scris și Cristi Drăgușin.

Primarul din Caracal, Liviu Radu, a contactat rudele distruse de durere ale tinerilor plecați la cele veșnice pentru ca instituția pe care o conduce să le acorde sprijin, însă ele au spus că ambasadele României și Olandei se vor ocupa de repatrierea trupurilor neînsuflețite și de înmormântarea lor.

”Am contactat familia să vedem cu ce putem să o ajutăm în aceste momente grele, dar ne-au spus că cei de la ambasadă se ocupă de tot, de repatrierea trupurilor neînsuflețite, de înmormântare. Totuși, dacă vor avea nevoie de ceva noi le-am spus că rămânem deschiși la orice solicitare. Este vorba de o familie modestă, plecaseră și ei să muncească, găsiseră locurile astea de muncă. Păcat, mare păcat. O mare tragedie”, a declarat primarul Liviu Radu.

Tragedia s-a petrecut pe o şosea din sudul Olandei, dar nu se ştie ce anume a provocat accidentul. Românii ieşiseră de curând din tură, de la carmangeria la care lucrau. Ei locuiau în Germania, la Goch, oraș de graniță.

Microbuzul care-i transporta s-a ciocnit frontal cu un camion de salubritate, care a distrus aproape în întregime maşina în care se aflau românii. Drumul a fost închis circulației pe ambele sensuri câteva ore. Mai multe echipaje de intervenţie au ajuns la locul accidentului, dar nu i-au mai putut salva pe cinci dintre răniţi.

În accident au mai fost rănite patru persoane, care au fost transportate la spital. Este vorba de încă trei pasageri ai microbuzului, o femeie de 49 de ani și doi bărbați de 36 de ani, și șoferul camionului, în vârstă de 48 de ani. Toți au răni grave.

Tinerii lucrau pentru compania Horizon Groep care are mai multe filiale în Europa de Vest și este specializată în plasarea și supravegherea personalului de producție provenit din Orientul Mijlociu și țările din Europa de Est, la producători și în cadrul industriei alimentare.

Ambasada României la Haga se află în contact cu familiile victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here