Cea mai înaltă distincție, acordată polițistului ucis în gara din Suceava/ FOTO

Emblema de onoare a Poliţiei Române a fost acordată subinspectorului de poliţie postmortem Sorin Constantin Vezeteu, din cadrul Poliţiei Transporturi Suceava, căzut la datorie în cursul anului 2017.

Distincţia a fost înmânată, joi, de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, soţiei poliţistului, Elena Vezeteu, agent de poliţie la IPJ Suceava, și celor doi copii ai acestuia în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Cercul Militar Naţional.

“Uniforma Poliţiei Române este într-o perfectă rezonanţă cu umanitatea şi atunci când eşti om ai, bineînţeles, şi emoţii. Şi eu zic că momentul de astăzi demonstrează încă o dată că Poliţia Română este într-adevăr o mare familie şi că în astfel de momente emoţionante, când se nasc sentimente şi se împărtăşesc între noi, tocmai asta arată că ştim să le trăim împreună aşa cum ştim să traversăm şi momente mai puţin emoţionante decât cele de astăzi. (…)

Poliţia are forţa să împărtăşească şi durerile, dar şi să se bucure de reuşitele fiecăruia. M-am bucurat s-o revăd astăzi pe Elena Vezeteu, pe cei doi copii – Denis şi Ariana – şi vreau să le spun încă o dată, în special lor, că tatăl lor este un erou de care ei trebuie să fie mândri. La fel cum şi noi trebuie să fim mândri, pentru că avem obligaţia şi datoria să ne cinstim şi să ne omagiem eroii căzuţi la datorie din Poliţia Română”, a declarat ministrul Carmen Dan, citat de Agerpres.

Sorin Vezeteu era agent şef de poliţie, ajutor şef de post la Postul de poliţie Transporturi Feroviare Suceava. Acesta a fost înjunghiat mortal, în luna iulie a anului trecut, într-o gară din judeţul Suceava.

La Gala “Poliţistul anului” din acest an s-au acordat distincţii la următoarele categorii: “Ordine şi Siguranţă Publică”, “Investigarea şi Combaterea Criminalităţii”, “Combaterea Criminalităţii organizate”, “Suport Operativ”, “Suport misiuni şi activităţi” şi “Premiul special”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here