Dunărea și-a ieșit din matcă în Olt: Sute de hectare de teren, inundate la Corabia și Gârcov

Sute de hectare de pășuni și pădure au fost inundate la Corabia și Gîrcov după ce debitul apei pe Dunăre aproape că s-a dublat faţă de media multianuală normală în această perioadă.

Din datele transmise de Sistemul de Gospodărirea a Apelor Olt, joi, 22 martie, la ora 14.00, la mira port Corabia, cota era de 583 de cm, cu 17 centimetri sub cota de pericol (Cota de Pericol = 600 cm ), iar debitul era de 11.594 mc/s, faţă de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s.

„În oraşul Corabia sunt inundate 15 hectare de păşune şi 6,35 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 305 hectare de păşune şi 25 hectare de pădure. Toate suprafeţele inundate se află în lunca Dunării, zonă inundabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Situația este monitorizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Corabia și Gârcov. Informațiile de interes operativ sunt transmise și centralizate la nivelul Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here