Paul Stănescu, la Craiova: Prin PNDL avem 403 contracte semnate pentru regiunea Sud-Vest Oltenia

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a fost prezent miercuri, 21 martie, la Craiova, la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Olteniei.

Cu acest prilej, Paul Stănescu a salutat faptul că regiunea Sud-Vest Oltenia derulează mai multe proiecte importante finanțate atât din fonduri naţionale, cât şi din europene. Până în acest moment, peste 400 de contracte de finanțare au fost semnate.

”Mă bucur că regiunea Sud-Vest Oltenia derulează multe proiecte importante atât din fonduri naţionale, cât şi europene. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, de exemplu, avem, până în prezent, 403 contracte semnate, în valoare totală de aproape 1,5 miliarde de lei, care vizează lucrări de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare de drumuri, poduri şi podeţe, precum şi modernizarea infrastructurii educaţionale (creşe, grădiniţe, şcoli). De asemenea, această regiune a accesat fonduri europene (prin Programul Operaţional Regional) în valoare de peste 250 de milioane de euro, pentru 43 de proiecte. Bineînţeles că este loc şi de mai bine! Este şi motivul principal pentru care, în Programul de Guvernare, am inclus sprijinirea autorităților publice locale și creșterea absorbției fondurilor europene ca fiind două dintre prioritățile noastre de guvernare”, a precizat vicepremierul Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here