Peste 100 de polițiști din Olt au fost avansați în grad de Ziua Poliției Române

Cu ocazia Zilei Poliției Române, 107 polițiști din Olt au fost avansați în gradul profesional următor, după îndeplinirea stagiului necesar, dintre aceștia, 49 fiind ofițeri și 58 agenți.

Astfel, 10 comisari de poliție au fost înaintați la gradul de comisar șef de poliție, 23 de subcomisari de poliție au fost avansați la gradul de comisar de poliție, 4 inspectori principali la gradul de subcomisar,  7 inspectori la gradul de inspector principal și 5 subinspectori au fost promovați la gradul de inspector de poliție.

Totodată, pentru a marca acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județan Olt a fost organizată Cupa Poliției 2018, mai mulți polițiști întrecându-se la diverse competiții sportive: fotbal de sală, tenis de câmp, tenis de masă, tir etc.

În urma acestor competiții, câștigătorii au fost premiați de către vicepreședintele Asociației Sportive Dinamo Slatina, subcomisar de poliție Baicea Nicolae.

„Misiunea Poliţiei, ca una dintre instituțiile fundamentale ale Statului Român, este de orientare a serviciului poliţienesc în funcţie de nevoile cetăţenilor, furnizându-le siguranţă şi securitate, contribuind la menţinerea ordinii şi liniştii publice în comunităţi, prin favorizarea unui climat de cooperare şi încredere în cadrul propriei organizaţii şi la nivelul întregii societăţi şi care construieşte o relaţie de încredere şi colaborare pe termen lung între cetăţean şi poliţist”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Ziua Poliției Române se sărbătorește la data de 25 martie. Anul acesta, în 25 martie, oamenii legii aniversează 196 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here