Inundațiile provocate de Dunăre în Olt s-au extins. Sub ape sunt și culturi agricole

Suprafețele inundate de apa Dunării se extind de la o zi la alta în sudul județului Olt, la Corabia și Gârcov. Aproape 400 de hectare de teren sunt acum sub ape, o parte fiind cultivată cu culturi agricole.

Din datele transmise de Sistemul de Gospodărirea a Apelor Olt, vineri, 23 martie, la mira port Corabia, cota era de 596 de cm, cu 4 centimetri sub cota de pericol ( Cota de Pericol = 600 cm ), iar debitul era de 11830 mc/s, faţă de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s.

În oraşul Corabia sunt inundate 10,5 hectare de culturi agricole, 27 hectare de păşune şi 17,85 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 305 hectare de păşune şi 25 hectare de pădure și un podeț acoperit de apă.

„Toate suprafeţele inundate se află în albia majoră a Dunării, zonă inundabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Situația este monitorizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Corabia și Gârcov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here