DNA: Corupție generalizată în Poliției Timiș, denunțată din interior

Corupţie generalizată şi munca poliţiştilor deturnată în scopuri personale sau de susţinere pentru unii politicieni! Aşa descriu procurorii DNA situaţia din Inspectoratul de Poliţie din Judeţul Timiş de până acum trei ani, când fosta conducere a fost pusă sub acuzare pentru corupţie. Anchetatorii au intrat pe fir după ce mai multi poliţişti s-au plâns că sunt şicanaţi chiar de şefi pentru că îşi făceau treaba.

„La nivelul IPJ Timiș corupția se manifestă la toate nivelurile, atât pe orizontală, între colegi, cât și în plan vertical, în raporturile cu șefii ierarhici, în scopul obținerii unui tratament preferențial în plan profesional, fenomenul corupției fiind tratat ca o stare de normalitate”.
(Sursa: rechizitoriu DNA)

Conform mărturiilor poliţiştilor care au denunţat neregulile, foştii şefi ai poliţiei din judeţ considerau că este firesc să beneficieze de diverse servicii, de la subalterni sau de la persoane cercetate.

Poliţia, deturnată în scop personal

„Activitățile specifice muncii de poliţist sunt deturnate în scopuri personale sau de susţinere a activităţilor politicienilor, iar cinismul de care dau dovadă inculpaţii în tentativele lor de a elimina elementul care nu li se supune este greu de imaginat într-o societate normală”.
(Sursa: rechizitoriu DNA)

Laura Vieru, jurnalist Digi24: Procurorii au descoperit că fostul şef al Serviciului Rutier din Timiş ar fi primit jante şi anvelope pentru maşina sa şi pentru a soţiei, dar şi un televizor, în schimbul promovării unor subalterni.

O altă problemă identificată de anchetatori este legată de favorizarea unui primar din judeţ. Acesta era nemulțumit că polițiștii din localitate dau amenzi în plină campanie electorală.

Intervenții în campanie

Află-mi numărul de telefon de la Primărie de la Recaș, de pe fix (…) Mă sună pe telefon și îmi spune că e un echipaj pe zona aia ce duce spre cramă și nu-i bine să-l lăsați aici că suntem în campanie electorală și nu dă bine. Să-l luați de acolo. I-am închis telefonul”.
(Sursa: rechizitoriu DNA)

Şase foşti şefi din IPJ Timiş, alături de patru ofiţeri şi agenţi din poliţie vor fi judecaţi în acest dosar, împreună cu cei pe care i-ar fi favoriza.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here