Dunărea rămâne periculoasă până în 6 aprilie pentru sudul județului Olt

Marți au fost prelungite codurile portocaliu și galben pe Dunăre până luna viitoare. Astfel, apele Dunării umflate rămân periculoase pentru localitățile din sudul județului Olt, unde deja sute de hectare, inclusiv cele cultivate cu culturi agricole, au fost inundate.

Cod Portocaliu pe Dunăre a fost prelungit până la 4 aprilie 2018, ora 16:00, pe sectorul aval Calafat – Olteniţa (judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi).

De asemenea, se prelungește și avertizarea Cod Galben pe Dunăre până 6 aprilie, ora 16:00, pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

În prezent, la Dunăre cota este 592 și debitul 11760, în condițiile în care cota de pericol este de 600 cm, iar media multianuală a debitului în luna martie de 6700 mc/s.

În oraşul Corabia au fost inundate 15 hectare de păşune şi 6,35 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov au fost inundate 305 hectare de păşune şi 25 hectare de pădure. Toate suprafeţele inundate se află în lunca Dunării, zonă inundabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here