PS Sebastian confirmă că Episcopia Slatinei și Romanaților intră în AFACERI cu MORȚI

Dacă până acum preoții s-au ocupat doar cu oficierea slujbelor de înmormântare, fețele bisericești din Olt se vor ocupa, în scurt timp, și cu înmormântare propriu-zisă a celor trecuți la cele veșnice. Episcopul Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, confirmă, printr-un comunicat de presă, că episcopia pe care o conduce va intra în afaceri cu servicii funerare. 

„Confirmăm, prin prezentul, că am inițiat demersuri în vederea prestării de servicii funerare, întrucât nu vedem nicio incompatibilitate între slujirea semenilor noștri vii și a celor morți, fie și sub această formă.

În acest sens, am avut o ședință informală cu preoții din Slatina și împrejurimi, urmând ca activitatea funerară completă să se concretizeze abia după finalizarea demersurilor necesare.

Înțelegem îngrijorarea firmelor așa-zis concurente, dar le încredințăm că nu facem altceva decât să uzăm de aceleași drepturi pe care legislația în vigoare le oferă tuturor”, se arată în comunicatul postat pe site-ul episcopiei.

La ședința la care episcopul face referire preoții prezenți au fost, de fapt, nu doar informați, ci și instruiți să îi îndrume pe enoriași spre noua societate comercială care va fi înființată. Prelații au început deja să împartă pliante promoționale, motivați și de faptul că li s-ar oferi și o recompensă, în funcție de câți clienți reușesc să atragă, potrivit gazetanoua.ro.

„Am vrut să vă rugăm să ne faceţi reclamă. Adică, veţi primi (pliante – n. red.) – gândiţi-vă câte aţi putea distribui. Gândiţi-vă fiecare câte din astea ar trebui să aveţi nu ca să ne scăpaţi de ele, ci ca să le daţi, nu la biserică. Aş vrea să le daţi când vă cheamă să spovediţi pe care stă să moară, care se simte rău. Le spuneţi că Episcopia noastră are şi ea servicii funerare: «Aici aveţi numerele de telefon, aveţi preţurile, etcetera, v-aş ruga să apelaţi la ale noastre pentru că aşa cum ştiţi există mult mai multe firme de servicii funerare». Fie că vă sunt prieteni sau simpli credincioşi, care vedeţi că se duc, se apropie, asta este viaţa. Să nu le daţi la biserică pentru că dacă ştie că mama e sănătoasă şi mai trăieşte încă cinci ani, uită de el. Daţi-le celor care credeţi că au timpul cel mai apropiat de ceea ce-i aşteaptă. Noi v-am mai adresat cândva o circulară şi v-am spus că veţi fi şi răsplătiţi pentru această muncă de reclamă. Ştiţi că ăştia sunt plătiţi, care fac reclamă. O să ziceţi «bine, dar nouă nu ne iese nimic?». V-am mai promis asta în iunie 2017, dar nu cred că aţi luat-o în serios că nu prea s-a cunoscut nimic, printr-o circulară: vă facem cunoscut că, începând cu 1.07.2017, Episcopia noastră a deschis un magazin de pompe funebre, în municipiul Slatina, strada cutare. Acesta, adică magazinul, oferă spre comercializare sicrie accesorizate şi neaccesorizate, coroane de flori, monumente funerare din marmură şi granit, fotografii ceramică etcetera şi va pune la dispoziţie doritorilor, în cel mai scurt timp, şi o sală de mese destinate pomenirilor sau altor evenimente. În acest sens, vă rugăm să recomandaţi magazinul nostru credincioşilor şi cunoştinţelor preacucernicelor voastre, care ar putea avea nevoie de astfel de servicii, fapt pentru care din beneficiul obţinut, la fiecare sfârşit de an, Episcopia va oferi un sprijin financiar corespunzător parohiilor dumneavoastră”, le-a transmis episcopul Sebastian preoților, potrivit gazetanoua.ro.

Or, în acest context, apar semnele unei concurențe neloiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here