Liberalii din CJ Olt au votat împotriva mai multor investiții de utilitate publică/VIDEO

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL) în Consiliul Județean Olt au votat, în ședința ordinară de joi, împotriva mai multor investiții de utilitate publică prevăzute într-un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului. Ei au vrut lămuriri suplimentare cu precădere pe investițiile din sănătate de la managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea. Și, deși li s-a spus că în ședința următoare acesta va fi chemat în plen, liberalii și-au dus la capăt înțelegerea dintre ei, de a vota împotriva unor obiective importante.

Cei opt liberali prezenți în ședință au votat împotriva mai multor articole din proiectul de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului județean, spunând, prin vocea consilierului Viorel Dumitrescu, că vor lămuriri suplimentare pe anumite investiții din partea managerului general al Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea.

„Domnule consilier, eu vă propun să megrem mai departe că nu e legat doar de spital acest proiect, și la ședința următoare vă promit că domnul Rotea o să vină să prezinte un raport”, a încercat președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

„Nu vom vota acest proiect, și una dintre cauze ar fi asta (că nu are explcații din partea managerului Spitalului Slatina – n.r.)”, a indicat poziția potrivnică a grupului liberal Viorel Dumitrescu.

Astfel, reprezentanții PNL au votat împotriva rectificării bugetare necesară modernizării, reabilitării și recompartimentării mai multor etaje ale Maternității Slatina, dar și schimbării destinației imobilului fostei Creșe nr. 1 Slatina, unde se dorește să fie mutată Secția Psihiatrie a Spitalului Județean.

Aleșii PNL s-au opus și reabilitării și modernizării Blocului Madicală din Spitalul Județean, modernizării Secției Neonatologie și Secției Pediatrie, realizării unui sediu de ambulanță în Caracal, declarându-se și împotriva rectificării fișei de investiții privind construirea unui pavilion în cadrul Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci, ca și reabilitării a două căsuțe familiale ale Centrului „Sfântul Valentin” din Slatina, destinat copiilor aflați în grija statului.

Proiectul a trecut, în final, cu voturile majorității.

Comportamentul liberalilor în ședința de joi nu este al unor politicieni care fac opoziție, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean.

„Asta este opoziție, să nu fii de acord cu sediul de ambulanță de la Caracal? Nu cred că asta înseamnă opoziție. Dacă asta au învățat ei de la șefii lor, dacă acesta este celebrul par al lui Ludovic Orban, constatați dumnevoastră”, a răspuns Marius Oprescu la întrebările jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here