Urmărire cu FOCURI de ARMĂ în Olt, urmată de accident/Un șofer care nu a oprit la semnalul polițiștilor a intrat cu mașina în alte două autoturisme

O urmărire ca în filme a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, în localitatea Tufeni, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliție, informează OLT-ALERT. Oamenii legii au plecat imediat în urmărirea fugarului, polițiștii trăgând patru focuri de armă. Într-un final, șoferul a fost prins după ce a provocat un accident rutier, intrând cu propriul autoturism în alte două mașini.

O patrulă de polițiști care se afla în misiune pe raza comunei Tufeni a efectuat semnalul de oprire unui autoturism pentru un control de rutină. În loc să oprească, șoferul autoturismului a apăsat la maximum pedala de accelerație. Un echipaj a pornit imediat în urmărirea lui, polițiștii uzând de armamentul din dotare. Patru focuri de armă au fost trase, unul de avertisment, în plan vertical, și alte trei către pneurile mașinii fugare, potrivit unor surse OLT-ALERT.

După minute în șir de urmărire, șoferul fugar a fost prins, nu înainte ca acesta să producă un accident rutier, intrând cu autoturismul în alte două mașini.

Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt (IPJ) Olt.

„O patrulă de poliție ce acționa pe DJ 703, pe raza comunei Tufeni, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism. Întrucât acesta nu a oprit, s-a executat foc de avertisment în plan vertical și trei focuri asupra pneurilor. S-a procedat la urmărirea autoturismului, acesta intrând în coliziune cu două autoturisme parcate regulamentar, după care s-a oprit într-un șanț”, a confirmat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul șef cristian Grigorescu.

Conducătorul fugar, un tânăr de 25 de ani, din Tufeni, a fost testat cu aparatul alcooltest, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au întocmit dosar penal în care tânărul din Tufeni va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here