Șase MORȚI și peste 100 de RĂNIȚI pe șoselele din Olt în doar trei luni/FOTO

În primele trei luni ale anului în curs, nu mai puțin de 105 accidente rutiere au avut loc pe șolele din Olt, evenimente soldate cu mai mulți morți și peste 100 de răniți, potrivit unui raport oficial al Poliției.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2018, pe drumurile din Olt au avut loc comis 40 accidente grave, soldate cu șase morţi şi 41 de răniţi grav, şi 66 de accidente uşoare soldate cu 73 de răniţi, restul fiind avarii uşoare, se arată în raportul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt pe primele trei luni ale anului.

Dintre cauzele generatoare de accidente cele mai frecvente sunt nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonală și neacordarea priorităţii de trecere.

„Cadrele poliţiei rutiere au acţionat, permanent, pe întreg teritoriul judeţului, pentru a nu se crea blocaje ca urmare a producerii unor evenimente rutiere, asigurându-se fluidizarea traficului rutier”, se mai arată în documentul Poliției.

Ultima tragedie petrecută pe șosea s-a consumat în data de 1 aprilie, pe raza localității Verguleasa, unde un biciclist a fost lovit mortal de o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani. Acesta și un pasager au ajuns la spital cu politraumatisme după ce, după impactul cu biclistul, autoturismul s-a izbit de un stâlp electric.

O altă tragedie a avut loc în 8 martie, la Gura Padinii, unde un bărbat de doar 32 de ani, din București, a murit pe loc din cauza unor leziuni suferite la cap după ce autoturismul pe cae îl conducea a intrat, din spate, într-un TIR care încetinise pentru a vira la stânga. Alte două persoane, femei, pasagere în autoturism, au suferit răni la față și cap, fiind transportate la spital.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here