Ședință festivă și prezentarea tehnicii de intervenție de Ziua Jandarmeriei Române, la Slatina/FOTO

Jandarmii olteni au organizat, marți, o serie de manifestări prin care au marcat 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. 

Manifestările au început printr-o ședință festivă găzduită de Consiliul Județean Olt, la care au participat președintele CJ, Marius Oprescu, prefectul județului, Silviu Neacșu, șefii tuturor instituțiilor militarizate din județ și ai instituțiilor publice cu care Jandarmeria Olt colaborează.

„Ziua de 3 aprilie este un reper emblematic în viața fiecărui jandarm, un moment emoționant și înălțător, prilej de omagiere a glorioasei istorii a Armei. Istoria unei națiuni este formată din oameni și evenimente, iar cei 168 de ani care s-au scurs de la apariția primei legi dedicate Jandarmeriei pe teritoriul românesc reprezintă o filă cu o semnificație aparte, este istoria noastră.

(…) Jandarmerie  a cunoscut o evoluție dinamică și s-a adaptat permanent la schimbările frecvente ale mediului de securitate intern și internațional. Prin acest mod, instituția și-a consolidat credibilitatea și și-a menținut standardele înalte de competență, motiv pentru care rolul său este extrem de important în categoria forțelor din sistemul național de securitate”, a spus, în fața camarazilor și invitaților șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, colonelul Dorel Drejoi.

Au fost citite mesajele ministrului de Interne, carmen Dan, și șefului Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghe-Sebastian Cucoș, fiind vizionat și un film documentar în care este prezentat istoricul și capacitățile acestei importante Arme.

Au fost anunțate recompensele jandarmilor cu merite deosebite și rezultatele competițiilor sportive organizate în aceste zile în cadrul acelorași manifestări.

În paralel cu ședința festivă, jandarmii olteni au prezentat publicului, în centrul Slatinei, autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare. Cei mai curioși au fost, evident, copiii, care au încercat căștile jandarmilor, armele folosite în intervenții și s-au fotografiat cu câinii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here