Tăriceanu, despre întâlnirile informale organizate de SRI: „Civilii cu civilii și restul”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a refuzat, marți, să comenteze participarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la un eveniment organizat de SRI, dar a explicat de ce nu a mers el la astfel de întâlniri informale.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnaliști dacă i se pare potrivită prezenţa lui Liviu Dragnea la un eveniment de Crăciun organizat de SRI, a cărui participare a fost confirmată la audierile din cadrul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI de fostul şef al SRI, George Maior, şi de fostul prim-adjunct al Serviciului, Florian Coldea.

„Discutaţi cu cei care au făcut aceste afirmaţii, nu-mi puneţi mie întrebarea referitoare la obligaţiile sau calităţile în care participă la o serie de reuniuni alte persoane. Eu, în ceea ce mă priveşte, ştiu cum să mă comport. În viaţă eu am învăţat aşa: civilii cu civilii şi restul”, a răspuns Tăriceanu.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat pe 5 aprilie, după audierea lui Florian Coldea, că a existat un eveniment în ajunul Crăciunului la care au participat mai multe persoane, beneficiari sau parteneri ai SRI.

„A spus că a existat un altfel de eveniment în Ajunul Crăciunului. La acel eveniment au participat mai multe persoane. A fost întrebat câte, (n.r. – Coldea) a spus că peste zece persoane, nu vrea sa detalieze numele. A fost rugat doar să confirme unele persoanele despre care ştim în spaţiul public şi a confirmat. A spus că toate acele persoane erau beneficiari sau parteneri ai SRI. A fost un astfel de eveniment, nu s-a tăiat niciun porc. Printre aceste persoane erau domnul Ghiţă, domnul Dragnea, domnul Maior, domnul Coldea, parteneri externi şi domnul Ponta, dar nu mai ştiu dacă l-a întrebat, dar exista afirmaţia domnului Maior despre acest eveniment”, a declarat Manda.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here