Cine va candida pentru Parlamentul European: Marian-Jean Marinescu sau Gigel Știrbu? Ce spune Marinescu

Informația potrivit căreia deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu ar dori un salariu de europarlamentar începând din 2019 a constituit motiv de discuții la conferința de presă susținută, joi, de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, care și el ar dori un nou mandat în Parlamentul European din partea regiunii de sud-vest.

Întrebat dacă ar renunța la candidatura de anul viitor în favoarea colegului său de partid Gigel Știrbu, Marian-Jean Marinescu a spus că, din câte își amintește el, Știrbu a spus că nu își dorește un mandat de europarlamentar.

„Eu l-am auzit pe domnul Știrbu la Craiova, în ședința CDJ-ului, spunând că «eu nu candidez». Întrebați-l pe dânsul. Să vă spun mecanismul: pot să fie nu știu câți candidați din regiunea Olteniei. Organizațiile din regiunea Oltenia vor desemna un candidat. Eu sunt deocamdată unul dintre acei candidați. M-au anunțat deocamdată că așa au vrut ai mei de la Dolj. Deci pot să apară și alții, și organizațiile din Oltenia vor decide. Eu n-am nici o problemă”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Prezent la întâlnirea cu jurnaliștii, liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, a ținut și el să dea explicații pe subiect.

„Fiecare birou politic județean din județele care compun regiunea vor da un vor în favoarea unuia dintre candidați”, a precizat liderul liberal.

Întrebat cum va vota PNL Olt, Voiculescu a dat un răspuns: „Va fi un vot democratic și va fi un vot la momentul în care vom ști candidații. La momentul actual, domnul Marinescu este unul dintre ei, dar mai este timp destul să se înscrie și alții”.

Întrebat dacă și el și-ar dori o asemenea candidatură, Liviu Voiculescu a răspuns că nu vrea să intre în cursa pentru un loc în Parlamentul European.

„Eu nu îmi doresc la momentul ăsta decât să o iau treptat. Deocamdată sunt președintele filialei, deci nu-mi doresc să plec nicăieri deocamdată”, a răspuns președintele PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here