Pericol pe Dunăre: Avertizări de inundații în Olt și alte 9 județe până la sfârșitul lunii

Hidrologii au actualizat, vineri, avertizările cod galben și cod portocaliu de  inundații pe Dunăre, cele mai multe dintre ele urmând să fie în vigoare până la sfârșitul lunii. Oltul rămâne sub cod galben până în 30 aprilie.

Potrivit reprezentanților Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), de vineri, de la ora 16.00, avertizarea hidrologică de pe sectorul românesc al Dunării, aval de SHEN Porțile de Fier – Calafat se ridică.

Va fi, însă, cod portocaliu de inundații de vineri, de la ora 16.00 până marți, la ora 16.00 pe Dunăre, pe sectorul aval Cernavodă – amonte Brăila, fiind vizate județele Constanța, Brăila, Ialomița și Tulcea.

De asemenea, aceeași atenționare este valabilă de vineri, de la ora 16.00 până vinerea viitoare la ora 16.00, pe Dunăre, în Delta Dunării, județul Tulcea.

Totodată, până în 30 aprilie este sub cod galben de inundații pe Dunăre, pe sectorul aval Calafat, fiind vizate județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Constanța și Tulcea.

Sectorul Dunării aval Gruia este aparat împotriva inundațiilor prin lucrări de îndiguire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here