Siminica Mirea, dialog cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Letoniei/FOTO

O delegație a Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentului Letoniei s-a aflat, în perioada 15 – 17 aprilie, într-o vizită în România pentru a împărtăși comisiilor de politică externă din Senat și Camera Deputaților din experiența proprie aspecte ce privesc preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră. La întâlniri a participat și senatorul liberal de Olt Siminia Mirea. 

„Am luat parte la întrevederea comisiilor reunite de afaceri europene și de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților având ca obiectiv pregătirea Președinției Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. 

Stat membru UE de la 1 mai 2004, Letonia a adoptat moneda euro la 1 ianuarie 2014, și face parte din spațiul Schengen din 21 decembrie 2007. Letonia a deţinut, pentru prima dată, Preşedinţia rotativă a Consiliului UE în semestrul I 2015 împărtășind astfel din experiența proprie aspecte ce privesc preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România”, a declarat Siminica Mirea.

Letonia este considerată un laborator de start-up-uri în domenii precum tehnologia informației (componente hardware) industria farmaceutică, telecomunicații etc., astfel că există posibilitatea cooperării Rpmâniei cu această țară pe noile tehnologii, a mai precizat parlametarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here