Procurorul DNA care anchetează dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, despre modificarea Codurilor Penale: Puneți mâna pe CARTE. Vor fi AFECTATE anchetele de OMOR și TÂLHĂRIE

Procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum în care este acuzat şi Liviu Dragnea, ironizează propunerile de modificare anunțate în cazul Codului Penal și al Codului de Procedura Penală de Comisia specială pentru Legile Justiției condusă de fostul ministru Florin Iordache.

Procurorul consideră că este o problemă în cazul propunerii legislative prin care anchetele sunt clasate după un an, dacă nu a fost identificat autorul infracțiunii, modificarea urmând să afecteze dosarele în cazurile de omor sau tâlhărie.

“După lecturarea propunerilor de modificare a C. pen. și C.proc.pen. îmi dau seama că orice student în primul an la Facultatea de drept este un geniu prin comparație.
Legiuitorului, care dorește clasarea cauzei după un an dacă nu a fost identificat autorul infracțiunii, îi recomand să citească textele privind prescripția răspunderii penale, să învețe să coreleze articolele din coduri și să întrebe măcar câte tâlhării au fost soluționate după un an de la sesizare sau să citească dosarele de omor în care ai reușit să găsești autorul după 5-10 ani.
Later edit: Criteriul ‘câstigului material’ văzut ca singurul de natura să determine gravitatea unei fapte poate fi adoptat doar de un om a cărui lume este atât de meschină și mică încât nu înțelege alte valori.
În rest… #punețimânapecarte”, a scris, joi, Alexandra Lăncrănjan, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here