Cum se vor plăti salariile pe aprilie la Spitalul Slatina/ Ce spune managerul unității, Cătălin Rotea

Personalul medical din unitățile sanitare din Olt așteaptă în tensiune următoarele salarii, după ce, în aprilie, veniturile aferente lunii martie au fost acordate fără influențe negative. Și vorbim, în mod special, de personalul medical care, prin noul Regulament-cadru de acordare a sporurilor, acestea au scăzut de la 75% la 30%. Cu toate acestea, conducerea  Spitalul Județean de Urgență Slatina susține că face eforturi să găsească soluții ca oamenii să își primească salariile la nivelul valorilor lunii ianuarie.

Angajații din Spitalul Slatina nu au avut de suferit la salariile aferente lunii martie, primite luna aceasta în avans, înainte de Paște. Și asta pentru că Regulament-cadru privind mărimea concretă a sporului pentru condițiile de muncă prevăzute de Legea salarizării a apărut la sfârșitul lui martie, el neputând fi aplicat retroactiv.

„Pe martie am dat salariile în felul următor: salariile de bază le-am dat, conform Legii salaizării, mărite la medici și asistente. Având în vedere că regulamentul de sporuri a apărut pe 30 martie, și nu poți să îl aplici retroactiv, sporurile aferente lunii martie au fost păstrate în vaoloare absolută, la nivelul lunii ianuarie”, a explicat managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Modificările la sporuri aduse de Regulamentul-cadru vor intra în vigoare din luna aprilie, nivelul veniturilor urmând să fie observat de angajați în luna mai, când vor primi salariile aferente lunii anterioare. Totuși, la Spitalul Județean de Urgență Slatina se fac eforturi pentru identificarea celor mai bune soluții, astfel încât veniturile să nu scadă.

„Acum așteptăm să ne comunice Consiliul Județean plafonul de sporuri în valoare absolută, ca să mă apuc să îmi fac calculele, și să intrăm la discuții cu angajații, pe secții.

Consiliul Județean va da 30% din total cheltuieli de personal, cred că sunt în jur de 55 de milioane de lei, și o să împartă suma între Spitalul Slatina, Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci și DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Și mai departe trebuie să vorbim cu angajații”, a precizat managerul spitalului.

La medici și la asistente nu vor fi, din start, venituri reduse în urma majorărilor salariale, asigură conducerea unității sanitare. Astfel că efortul se va concentra pe celelalte categorii de personal.

„La infirmieri și la restul personalului, viziunea mea se să mă duc cu sporurile cât au fost, ca să nu scadă nici măcar un leu. O să facem diferențiat, că altcumva nu avem cum.

Încercăm să găsim soluții ca venitul nimănui să nu scadă. Și sunt două variante: pentru medici și pentru asistente nivelul sporului acordat să fie unul direct proporțional cu condițiile periculoase în care lucrează, și al doilea principiu – personalul care nu a beneficiat de creșterea salarială să nu piardă nici măcar un leu la salariu”, a mai declarat Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here