Stradă în Slatina cu numele fostului consilier județean Dumitru Țoncu

Sursa foto: linia1.ro

O stradă nou-înființată în municipiul Slatina va purta numele regretatului Dumitru Țoncu, fost consilier local și consilier județean, dar și director al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt. 

Inițiativa este mai veche, dar abia acum a luat forma unui proiect de hotărâre care a fost adoptat de consiliul local în ședința ordinară de marți, 24 aprilie.

„Se atribuie denumirea de strada «Dr. Dumitru Ţoncu» străzii situate între strada Aleea Tineretului şi unele proprietăţi private din zona străzii Dimitrie Caracostea”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bucata de teren căreia i se va da folosință de stradă a aparținut familiei Țoncu, moștenită de fiica acestuia, Ruxandra Grecu, și donată orașului. Donarea terenului către primărie și înființarea unei străzi pe el a rezolvat o problemă privind accesul mai multor proprietari de imobile situate în spatele magazinului Profi, între strada Aleea Tineretului și strada Dimitrie Caracostea, către proprietățile lor.

Donația a fost însă una cu pretenții din partea fiicei lui Dumitru Țoncu, pretenția fiind aceea ca strada să poarte numele tatălui său, figură publică.

Dumitru Țoncu (Stelică pentru apropiați) a fost consilier local în mandatele fostului primar Gheorghe Păunescu, dar și consilier județean. De asemenea, medic veterinar de profesie, el a ocupat și funcția de director al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

Dumitru Țoncu a murit în decembrie 2013, răpus de o boală necruțătoare, la vârsta de 69 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here