Faliment de răsunet pentru un controversat politician care a deţinut alături de Sebastian Vlădescu monopolul privind imunoglobulina adusă în România prin off-shore

Florin Hozoc, un controversat politician liberal implicat în mai multe afaceri dubioase, a bifat un nou faliment de răsunet. Firma de distribuţie a produselor farmaceutice, administrată de acesta şi controlată de un offshore din Oceanul Indian, a intrat în insolvenţă, lăsând în urmă o gaură de 13 milioane de lei. 

Hozoc este cunoscut ca un fost angajat al Președinției pe vremea lui Traian Băsescu (pe probleme de politică internă), despre care DNA susține că ar face parte din lanțul de firme prin intermediul cărora ar fi fost încasată șpaga aiuritoare de 20 de milioane de euro, calculată de către Direcția Națională Anticorupție în dosarul lui Sebastian Vlădescu.

SRL-ul menționat a fost înființat pe 17 aprilie 2006, dar compania în prezent se află în faliment. Interesant este că, în afară de Florin Hozoc, alți asociați ai firmei sunt două entități offshore: MNGV INVESTMENTS LTD și BRIGHT DREAM LTD. Numele acestor două societăți apar într-o investigație RISE Project din luna martie a acestui an, legată de lanțul de distribuție în România a imunoglobulinei și a plasmei umane. De altfel, Vlădescu și Hozoc timp de ani de zile au deținut monopolul în spitalele românești în cee ce privește plasma importată din Germania și vândută cu adaosuri comerciale imense, arată psnews.

Implicat in politica în anii 2000, Florin Hozoc era la acel moment unul dintre cei mai mediatizaţi politicieni din Iaşi. Consilier local al PNL în vremea în care Iaşul era condus de Constantin Simirad, Florin Hozoc se remarcase prin divergenţele de opinie pe care le-a avut cu fostul primar al Iaşului. Florin Hozoc a avut de-a lungul timpului o serie de funcţii publice: consilier local, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean, consilier ai miniştrilor Mircea Cinteza sau Eugen Nicolaescu – miniştrii Sănătăţii în 2005-2006, scrie Bună Ziua Iaşi.

De unde firma îl leagă şi un mare scandal în care a fost implicat alături de fostul ministrul liberal al Transporturilor Relu Fenechiu. În urmă cu 12 ani, patru elevi au fost internaţi la spital cu arsuri grave, una dintre victime, o elevă de 16 ani, decedând după ce a ars de vie la un bal de liceu.

Concursul “Liceul Anului“ a fost organizat de Agenţia de presă RomNET, patronată de Florin Hozoc, şi se desfăşura în discoteca “Maxx Space“, proprietarul de atunci al discotecii fiind Relu Fenechiu. În cadrul concursului, s-a desfăşurat o probă în care elevii umblau cu foc deschis. Dupa ce o farfurie cu spirt a fost răsturnată, hainele participanţilor la concurs au luat foc. Cu toate că nu existau autorizaţii de la Pompieri şi nici nu s-au luat măsuri de siguranţă pentru organizarea evenimentului, Hozoc şi Fenechiu au scăpat la acel moment basma curată, condamnaţi fiind profesorii implicaţi în organizarea evenimentului.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here